Juni, opnieuw een maand vol belevenissen. Met o.a. het regenseizoen dat nu volop aan de gang is en de laatste volle maand van het schooljaar voor Thomas.

De verhalen en de info over het verloop van onze missie kan je vinden in onze missierapporten.


Een reuze bidsprinkhaan.

IMG002
De kathedraal van Conakry.

IMG003
Deze prachtige bomen met ontelbare rode bloemen zie je (vooral in het binnenland) regelmatig staan. De foto doet geen recht aan de pracht. 

IMG004
Met een zelfgemaakte val kon Thomas deze twee vogeltjes vangen :-)


Werken aan het dak van ons huis: de ideale gelegenheid om eens van het (anders verborgen) prachtige uitzicht te genieten!


Kerlijn op bezoek op Sainte Marie, de school waar Thomas werkt, en meteen aan het kleuren geslagen. De kindertijd komt terug ;-)


Dat we hier bizarre dingen in het verkeer zien zal jullie wel al duidelijk zijn. Maar dit is toch weer eentje die er bovenuit schiet...


Uitgenodigd op het schoolfeest van de dochter van Diariou. 


Jong bezoek op de 'aumônerie', de plaats waar Thomas' bureau is en waar tijdens de pauzes activiteiten worden georganiseerd voor de leerlingen. 


Dit is ons 'typisch' uitzicht vanuit de zeteltjes op het terras die onze 'woonkamer' vormen. Het uitzicht op de palmboom blijft toch fijn en bijzonder. 


Een minder aangenaam zicht, maar ook realiteit: kinderen die langs de weg tussen het afval de plastieken waterzakjes uitzoeken. Later kunnen ze die verkopen voor zo'n 0,05 euro per kilo. 


Sfeerbeeld van op de markt. 


Kerlijn tussen de advocado's. 


De buitenmuren van het dispensarium zijn pas herverfd. Dit is het uitzicht vanop de autoroute (de hoofdbaan van Conakry).


Als je wat verder van het centrum gaat in Conakry, krijg je op bepaalde straten een magnifiek uitzicht op de mangroves en de zee die de stad flankeren. 


Een typisch beeld op straat: auto's die in de file staan en dan 4 à 5 rijen vormen. In de andere richting doen ze dit ook, en dus ben je meteen weg voor enkele uren fileplezier.  :-(


Bijna alle voertuigen die hier rondrijden zijn tweedehands, en worden via de haven van Antwerpen naar hier verscheept. Regelmatig zitten daar dus ook Belgische tussen. Kan iemand Patrick Batsleer laten weten dat zijn camion fout geparkeerd staat? ;-)


Héél veel leerlingen op de 'aumônerie'. Ze staan er niet allemaal op, want in de kleine ruimte waren maar liefst meer dan 70 leerlingen!


Dit is voor ons een luxe-avond in Conakry: chickennuggets met een glas rosé. 


Zicht op de autoroute aan Madina, de grootste markt van de stad. Wie ons missierapport las: hier zie je exact gebeuren (het minibusje) wat we bedoelen met hoe 'domme files' ontstaan. Wat je niet kan zien, is dat aan de andere kant van de brug een gigantische file staat, die dus wordt veroorzaakt door 1 of 2 busjes. Madina passeren via de autoroute betekent altijd file, en altijd met dit als oorzaak. 


Nog een tweede momentopname van Madina. 


Escargots XL. Makkelijk 15 cm!


Verkopers van tweedehandskleren hebben van de geparkeerde auto's even gebruikgemaakt om hun 'winkel' uit te stallen.


Een vertrouwd beeld: drie schattige hummeltjes in onze straat.  Let ook op de 'schoen-details'. Zoek de 10 verschillen :-)


Kerlijn en René (collega Thomas) op de markt van Taouyah: een heel aangename markt, gewoon omdat het er 'rustig' is en er ook veel licht binnenvalt. Dit zijn we niet gewoon op Matoto marché. 

IMG031
Thomas in de Guineaanse voetbal-outfit.

 

Dat was het voor juni. Tot binnenkort!

Wonatèmwi  ("tot gauw" in Soussou)!

 

 

 

 

 
Op missie in Guinée

where the magic happens

Wij trouwden...
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
in Saint-Jean-de-Côle...

sjdc kerk

op zaterdag 19 juli 2014 !

datum